Intencions

DSCF7335r

Foto J. Escrig

Breu història de l’Associació.

L’Associació de veïns naix el 1997 primer com “Afectats per la contaminació d’Stylnul”, després ja com associació de veïns. Òbviament a l’inici treballàvem perquè la fàbrica Stylnul evitara les molèsties de contaminació acústica i l’emissió de pols i terra que afectaven greument els veïns i a la producció hortofrutícola dels voltants.

La dedicació a aquests problemes que patíem fou llarga. Alguns anys després, moltes reunions, escrits, denúncies, queixes, etc… s’aconseguí que l’empresa realitzara una sèrie d’obres per tal d’evitar les molèsties. Obres que, amb el pas del temps i tal com ho estem comprovant, no les han evitades, ja que després de 16 anys els problemes mediambientals que provoca Stylnul encara estan presents: sorolls, pols i terra enlairats, perills per al trànsit rodat degut als camions que entren i ixen dels seu establiment… i pel seu impacte paisatgístic. Dóna la impressió que entrem a la Vilavella a través de la fàbrica.

Altra qüestió per la qual ens vàrem interessar i li vam donar importància fou la de la contaminació electromagnètica de les línies d’alta tensió que passen pel costat de les vivendes del poble. Férem conferències informatives, mesures, reunions a l’ajuntament per tal que s’iniciaren els contactes i aconseguir que s’enterraren les línies més pròximes al poble, però evidentment sense èxit.

En l’últim problema que intervinguèrem i ací vàrem obtindre un resultat positiu fou al 2005 quan denunciàrem a la Direcció Provincial de Trànsit l’aparcament massiu dels camions que esperaven entrar a Stylnul i ocupaven la carretera amb el consegüent perill per al trànsit. Després d’algunes gestions, se solucionà el problema de l’aparcament dels camions.

Però després de 8 anys d’existència els qui portaven endavant l’associació s’esgotaren i l’AdV es posà a hivernar… fins avui.

Si fem una retrospectiva i mirem cap arrere, avui en dia encara patim els mateixos problemes, i per tant tenim les mateixes necessitats de millorar la qualitat de vida del nostre poble. Eixe és l’objectiu de l’Associació de Veïns i ací centrarem els nostres esforços.

Ara com a tasca primordial hem abordat de nou els problemes que ens causa Stylnul. Hem realitzats reunions amb l’ajuntament de la Vilavella i Nules, amb la Conselleria d’Infraestructures , Territori i Medi Ambient i amb la direcció d’Stn, exigint-los les solucions a aquests problemes. En aquest context, hem demanat a l’ajuntament i al nostre alcalde que assumisca i lidere les demandes que exigim els ciutadans de la vila per tal que la contaminació produïda per la fàbrica siga eliminada. També li hem demanat que no autoritze de cap de les maneres el creixement de l’empresa al nostre terme. Els resultats, en cas contrari, esdevindrien paorosos per viure amb tranquil·litat ja que restaríem convertits en un suburbi industrial de Nules.

Estem dedicant atenció en la investigació sobre la contaminació electromagnètica de les línees d’Alta Tensió, si ella provoca efectes perjudicials sobre la nostra salut. Ens trobem en la fase de replega d’ informació sobre una qüestió que tant ens preocupa.

Hem encetat aquest blog que, a banda de ser la veu de l’associació, vol ser el lloc on recollir idees, propostes i accions que seran considerades sempre que respecten les altres persones i les seues opinions. La mala educació i conductes incíviques no formen part d’aquesta entitat i no tindran mai cabuda en aquestes pàgines.

El blog té la intenció de convertir-se en un mitjà de difusió sobre la nostra història, patrimoni, societat, paisatge, cultura, medi ambient, sanitat, etc… Esteu convidats a formar part de l’associació de veïns, i si teniu alguna cosa a dir podeu participar al blog, enviant les vostres reflexions i escrits al seu correu electrònic. Ja sabeu que el denominador comú ha de ser la Vilavella.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.