Cartes a Irina, 60

Fotografia per Matej Drha a Unsplash

Illa de Wrangel 9 de febrer de 1969

No podem canviar la Realitat amb les paraules, però sí l’actitud vital i ens il·lusiona aquest joc .

Dia rere dia la Realitat ens esclafa, però inspirem profundament aquest elixir dels mots i tot canvia al nostre si. Irina t’escric açò cara a la paret de l’esfera i ningú em mira per tal de qüestionar la normalitat d’aquesta acció sense cap importància.

Fins ací les meues il·lusions. Com també no és el mateix dir i creure “El món on visc és una obscena misèria desproveït de sentit que “Aquest matí el cel que m’observa ha hagut de veure’t per copiar-se tonalitats i colors“.

Vivim sempre de manera provisional, però optem i triem les emocions que ens succeeixen; i en cas de trobar-nos-les, hem d’acompanyar-les, però no mai posseir-les; més aviat deixar-les en el seu espai i, si convé, acomiadar-les.

Irina trie el cel davant del fred, la lluna blanca i plena front als ganivets del vent. Calle, no per malversar silencis. Aquests, me’ls estime, reductes d’intimitat.
Sense escarafalls, dic els records que m’acullen, petits llums que, enmig de foscors espavilades, em portaran a tu.

No saps que t’escric. Cal ser pacient i viure: estira el traç d’aquests mots. Potser veuràs l’espill per saber-te el que ets, una dona essencial. T’ho dic.

Nadaràs més enllà de diferències.  Vindràs a mi.