Segona “Cullera de Fusta” per al Bar-Restaurant del Club Frontenis Vilavella

Fernando i la cullera

Fernando i la segona cullera de fusta

          En els temps que corren per als negocis, no és gens fàcil destacar en alguna cosa, la competència és molt forta en tots els àmbits de treball, i més si cap, si parlem de la restauració.

Doncs bé, al nostre poble tenim bars i restaurants que treballen magníficament, que tenen certa “fama” dins del nostre territori per fer les coses bé, del gust d’una gran part dels clients que s’apropen a tastar els plats, les tapes, els entrepans, els menús, etc…

El cas del “Bar del Poli”, com popularment es coneix al bar que regenten Fernando Ferrandis i Sílvia Pallarés des de fa uns quants anys, a les instal·lacions esportives del Club Frontenis Vilavella, destaca perquè el seu “savoir faire” comença a anar més enllà del nostre terme municipal o dels pobles del voltant i per segon any consecutiu ha estat guardonat amb la distinció “Cullera de Fusta” que li ha atorgat la plataforma “Wikipaella”.

Wikipaella, tal i com podem llegir a la seua web ( http://va.wikipaella.org/que-es ), “és una associació sense ànim de lucre de difusió cultural, composta per persones de tota condició i organismes públics i privats. Constitueix una eina per a definir, promocionar i defensar els arrossos clàssics de la Comunitat Valenciana, dins i fora de les nostres fronteres. Esta iniciativa, única en el seu gènere, cerca la divulgació d’una part fonamental del patrimoni cultural d’Espanya.

En particular, Wikipaella està especialitzada en el desenvolupament d’accions pedagògiques i divulgatives en l’àrea de la restauració i la gastronomia. I distingeix als hostalers que respecten la tradició gastronòmica de la Comunitat Valenciana en el món”.

Fernando amb el xef Raúl Cob

            Cada any, els representants de la plataforma, visiten i proven les paelles dels locals candidats i després d’avaluar-les, classifiquen les millors en dos apartats, la distinció “Local Wikipaella” i la “Cullera de Fusta”, aquesta segona, que és la que ha obtingut “El Poli”, distingeix les millors paelles fetes seguint escrupolosament la tradició valenciana, fetes a llenya i amb els ingredients bàsics que conté aquest plat típic valencià.

silvia

Sílvia i Fernando

Com hem dit abans, Fernando i Sílvia han rebut per segona vegada aquesta distinció màxima dins del món de la paella, cosa que engrandeix encara més el mèrit que tenen, doncs cal destacar que a nivell de tot el territori valencià, només 48 locals podran lluir aquest guardó enguany, i pel que fa a les comarques de Castelló, només 6 privilegiats han obtingut aquesta “Cullera de Fusta” en aquest 2016 i això dóna mostra de com de difícil és aconseguir aquest guardó.

Concretament, a Castelló, a més del “Bar del Poli”, els altres cinc que tenen la “Cullera de Fusta 2016” són:

– Cal Dimoni de Vila-real
– Can Ros de Burriana
– Hnos. Navarro Guia Wikipaellade Onda
– Les Barraques de Benicàssim
– Rte. Marea de la Platja de Nules

            Va ser el passat dilluns 18 de gener, en una Gala celebrada al “Palau de l’Exposició” de València, quan Fernando i Sílvia van poder recollir de mans dels creadors de la plataforma Wikipaella i de les autoritats presents, el seu reconeixement al treball ben fet i al respecte per les tradicions a l’hora de cuinar el nostre plat més internacional.

Amb aquestes línies vull deixar constància d’aquest fet, d’aquest premi ben treballat i ben merescut per aquesta parella de vilavellers que trenquen fronteres i fan que el nostre poble siga una mica més “famós” arreu del món.

ENHORABONA FERNANDO I SÍLVIA!!!!!!!!!!!!

Article elaborat per  Àlex Vicent Vera