Bon any i solidari 2016

De la pluja o tempesta,  segons es mire, de felicitacions de la Nit de Cap d’Any que ens han arribat als mòbils, tauletes i ordinadors,   moltes d’elles han sigut protocol·làriament clàssiques, totes amb bones intencions, però cal dir-ho,  la majoria poc imaginatives i banals i transmeses repetidament configurant cercles concèntrics. És a dir que la imaginació no ha brillat a l’hora d’enviar els missatges de desig d’una prosperitat impossible per als temps presents i els que vénen.

Però hi ha hagut una que conté en el seu missatge un pensament profund que volem compartir i desitjar a totes les persones amigues i seguidores del blog de l’AdVV.

IMG-20160101-WA0003

La reflexió i els propòsits que inclou realment ens faran sentir-nos millor amb nosaltres i els demés,  i  ens portarà a sentir allò que denominem felicitat.  És una bona recepta psicològica per assolir-la.

Quasi sempre esperem que la felicitat ens arribe de fora, sense copsar que essencialment es troba al nostre món interior, i depèn de la nostra capacitat d’aprehensió.

Així mateix com no som éssers solitaris, encara que alguns sí som molt individualistes i pitjor encara egoistes, necessitem del benestar de la societat, de tots i totes,  per tal que ens ajude a tal objectiu de felicitat individual.  És un camí personal, però que no es pot desenvolupar sense les condicions socials que la possibiliten. En resumen, és molt més difícil la felicitat individual si no existeix benestar social.

L’avenç social és el que permet fer créixer la civilització enfront de la barbàrie, i els valors que la possibiliten  són aquells pels quals la humanitat ha lluitat al llarg de la història. Sobretot en els últims 200 anys s’han concretat els valors de LLIBERTAT, FRATERNITAT I IGUALTAT als que s’ha afegit posteriorment el de JUSTÍCIA SOCIAL. Tots ells donen fonament a la Declaració dels Drets Humans.

LLIBERTAT de ser i de consciència front al poder  i els seus dogmes. Llibertat de poder desenvolupar  un projecte personal vital: afecte, treball, manutenció, vivenda, formació i estudis, lleure, etc.

FRATERNITAT.  Valor que transmeten totes les religions i certes ideologies polítiques, front al racisme,  la xenofòbia, el classisme, etc.  Ací  s’inclou també la PAU, valor suprem al que aspira la humanitat front a la guerra, sempre provocada pels interessos egoistes del poder, sempre per interessos econòmics.

IGUALTAT. Valor que aspira la humanitat. Igualtat social,  davant la llei,  d’oportunitats, d’accés a l’educació, a la cultura, a la salut,  etc. front a les injustícies, corrupcions i les diverses explotacions: econòmiques, de gènere, de classe, etc… i a partir del qual apareix el concepte de JUSTÍCIA SOCIAL.

Aquests valors socials de LLIBERTAT, FRATERNITAT, IGUALTAT,  PAU I JUSTÍCIA SOCIAL són els  que acompanyen a les actituds personals que queden reflectides en la felicitació de Cap d’Any i composen les notes de la música que desitgem per a tots i totes per a l’any 2016… i per sempre.  I per suposat SALUT,  MOLTA SALUT.

AdVV

 

 

2 pensaments sobre “Bon any i solidari 2016

  1. Retroenllaç: Penseu que, en l’any 2016, recuperarem felicitat | Vall de Segó Ràdio

Els comentaris estan tancats.