IX edició de futbol solidari a la Vilavella

FUTBOL SOLIDARI EN NADAL 2016.2 (1)

Com expressa el cartell dissenyat amb una fotografia d’un xiquet jugant a futbol en els campaments de refugiats sahrauís, el dissabte dos de gener es realitza a la Vilavella la novena edició de Futbol Solidari a benefici d’SMARA (Associació d’amistat amb el poble sahrauí) de la nostra localitat, un matinal esportiu que s’ha convertit en tot un clàssic dins de la programació dels actes nadalencs al nostre poble.

És una jornada futbolística amb contingut solidari, l’objectiu del qual  és arreplegar aliments bàsics no perdurables, essencialment arròs, sucre i oli, per tal d’enviar-los directament als campaments sahrauís situats al mig de l’ inhòspit desert saharià prop de Tindouf, al sud-oest d’Argelia on malviuen en unes condicions extremes, i així alleugerar-los de la dura situació que pateixen com a refugiats. També durant el matí es fa una rifa per tal de recaptar fons i així finançar el transport directe d’aquest aliments.

Totes aquestes activitats humanitàries estan gestionades per SMARA que entre els seus objectius prioritaris es troba el fet d’atendre els xiquets i xiquetes sahrauís mitjançant el següents programes d’ajuda humanitària:

  • Programa vacances en Pau, a través del qual vénen a passar les vacances d’estiu acollits per famílies.
  • Programa d’escolarització, on acollits també per famílies realitzen tots els seus estudis entre nosaltres.
  • Recollida d’aliments i transport directe destinats als campaments

La particularitat d’aquesta novena edició radica en la participació d’equips de l’escola de futbol d’un club tant prestigiós i pertanyent a la elit futbolística  com és el VILLARREAL C.F. que competirà contra els equips del futbol base de La VILAVELLA C.F. en les categories, Querubí, Pre-Benjamí, Benjamí i Aleví. L’objectiu essencial no és la competició, sinó participar i mostrar la solidaritat del món del futbol. Un dels valors que es pot aprendre també a través de les seues escoles.

Així és que amb aquest esdeveniment els jugadors, a  banda de fer allò que més els agrada com és jugar al futbol, i els espectadors,  gaudint en veure les accions dels jugadors, tots junts participen d’un acte solidari  en unes festes nadalenques propícies per a exercir aquest tipus activitats.

SMARA vol agraïr a l’ajuntament i als patrocinadors i col.laboradors la seua participació amb aquest acte, perquè sense ells no haguera sigut possible dur-ho a terme.

Per la seua importància, convoquem els veïns a participar en aquesta jornada de futbol solidari amb els xiquets refugiats sahrauís, assistint  el dissabte dos de gener al camp de futbol “La Cantera”. És una col.laboració per una bona causa.

SMARA ( Associació d’amistat amb el poble sahrauí)