Una llum diferent a la Vilavella: Mònica Martínez Zaragoza

Monica3Amb 22 anys, la nostra intel·ligent, simpàtica i atenta veïna Mònica Martínez ha estat guardonada per la Universitat Jaume I com exemple d’excel•lència acadèmica. Aconseguit amb gran esforç i sacrifici, ara en acabar els seus estudis ha estat recompensada amb el premi al Rendiment Acadèmic que atorga la Universitat de Castelló als millors estudiants que han obtingut el millor expedient durant tots els anys de la carrera.

A més a més, el cas de Mònica, és la primera dona que ha aconseguit aquest títol, la qual cosa ha estat vertaderament un honor.

Mònica aconseguí durant els quatre primers cursos el Premi al Rendiment Acadèmic per obtenir les notes més altes en cada curs; per haver aprovat totes les assignatures en la primera convocatòria i amb una nota superior a 8,5, la universitat li atorgà el Premi a l’excel•lència acadèmica al Grau de Finances i Comptabilitat.

Per reblar el clau se li atorgà el Premi Extraordinari Final de Carrera en tot el Grau per obtenir les qualificacions més altes.Adolescència M
També ha obtingut el Premi del Col•legi d’Economistes de Castelló al millor expedient acadèmic de Grau de Finances i Comptabilitat.

Encara recorde Mònica, quan es preparava per a la Selectivitat que vingué uns dies a casa per tal de repassar els autors de filosofia. Ha plogut temps de tot allò, car el temps és inexorable. Jo no recorde si li vaig preguntar, en aquell moment, quins estudis volia realitzar. Supose que de nombres en sabrà una mica a les altures on ens trobem i després d’uns estudis tan brillants.

“Fou a segon de batxillerat quan vaig descobrir la vertadera essència de la comptabilitat i des d’aleshores no vaig dubtar ni per un moment que havia de dedicar-me a les Finances i Comptabilitat”, paraules textuals dites per ella. El 8,9 obtingut, així ho acredita.

Com s’arriba a un resultat així?

Amb molta dedicació, estudi, assistint a les classes i preguntant sempre tot allò que no entenem per tal d’aclarir-ho. Mònica estudiava sempre de dia, però ens diu que, haver encertat en els estudis que a una persona li agraden té prou a dir del bon resultat obtingut.

Mònica Martínez Zaragoza. Una xiqueta que des de la Vilavella ha anat fent un camí que desconeixem per quins indrets la duran. Ara mateix i des que ha finalitzat els estudis a la UJI s’està preparant les oposicions per tal d’accedir al cos de Funcionaris de la Inspecció d’Hisenda. Unes oposicions complexes i força difícils; però des de l’associació de veïns i amb l’empenta que li donaran familiars i amics esperem Infantesa Mque aquesta altra meta la puga assolir.

Esperem que siga on siga en el futur, el seu bon quefer, la professionalitat, la justícia i l’ètica siguen els elements que la orienten en construir un món millor per a tothom, tal com resa el lema de la nostra associació.

Ben pagats i orgullosos que estem com a ciutadans vilavellers de haver-la vist créixer i saber que és nostra.

Endavant Mònica!