III Concert Internacional de Música de la Vilavella

Musica internacional (IMG_2746)

Piqueu sobre la foto per tal de veure l’àlbum

És ben cert que escoltem música clàssica a les llars.
És ben cert que escoltem les emissores radiofòniques a tot arreu i seguim els festivals internacionals on directors de gran vàlua i les orquestres ens meravellen.

Però el que ha ocorregut aquesta vesprada al nostre poble al concert dels mestres del III Curs internacional de música la Vilavella, ha sigut això mateix, i , a més a més, en viu.

Per dir-ho amb una sola paraula ha estat espectacular.

En les dues parts del concert hem tingut part d’entreteniment contemporani i peces més clàssiques, totes elles cultes i barrejades amb una nitidesa interpretativa i una tímbrica i delicadesa impressionants.
Una gran tècnica embolicada amb una emotivitat de vellut ens han anat dibuixant paisatges on els espectadors hem viatjat. El temps semblava en suspensió, el fluir dels cors que, calladament, rebien tots els colors dels genis compositors de les peces, bategava en la sala.

Hem sigut una vegada més espectadors de la bellesa que l’ésser humà pot generar. Simplement ens ho hem de proposar i actuar: individus i les nostres institucions posar-nos mans a l’obra.

Gràcies Simón, gràcies Liina, gràcies David, gràcies Juan Carlos, gràcies Iason, gràcies Julio, gràcies Cristian, gràcies a tots mestres per haver-nos acompanyat. Avui, una altra vegada més, s’ha fet palès entre nosaltres que la Música és VIDA.

Vilavellers i vilavelleres sapigueu que allò dit pel mestre Daniel Baremboim, que la música és una eina que pot treure la bondat dels cors de les persones, és una veritat inqüestionable.

Espectacular: un món millor és possible.

Gràcies per compartir-ho i per generar esperança amb la música.

Fotografies: Joan Antoni Vicent.