Manuel Vicent a la Biblioteca valenciana

Manuel Vicent clausura el cicle d’animació a la lectura en la Biblioteca valenciana

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu ha tancat avui l’edició del seu cicle d’animació lectora amb la intervenció de Manuel Vicent, escriptor i periodista, autor de populars novel·les com Tramvia a la Malva-rosa i guanyador de nombrosos premis, entre els quals cal destacar el de les Lletres Valencianes en 2014.

El cicle Escriptors en la Biblioteca Valenciana 2015 pretén acostar la lectura a tot tipus de públic, però especialment a les noves generacions, per al que durant quatre mesos han participat més de 3.000 estudiants de 40 centres escolars, bàsicament instituts i col·legis, però també de centres de formació d’adults o associacions culturals.

A l’última de les trobades amb escriptors, protagonitzat per Manuel Vicent han assistit gairebé 500 persones procedents de Banyeres de Mariola, Mislata, València i Vilamarxant, que també han pogut visitar el Monestir de Sant Miquel dels Reis, edifici declarat Bé d’Interès Cultural.

En teoria tots els assistents tenien prèviament que haver llegit Tramvia a la Malva-rosa i va ser sobre aquest escrit on Manuel Vicent va contar com és va gestar aquesta novel·la. Desprès i per finalisar  va haver-hi un torn de preguntes sobre l’obra per part de l’alumnat i de gent major  que participaven en aquest cicle de lectura, així com firma de llibres a molts dels assistents.

IMG_1789

        Clicar damunt de la foto per veure l’àlbum           (Fotos JA Vicent)

Cal destacar que el 85% dels autors participants en aquesta edició són valencians, sent els autors en llengua valenciana gairebé el 50% del total. En el cicle han estat representats tota mena de gèneres, des de la novel·la històrica, la novel·la social o el conte, fins al teatre o l’assaig.

La directora general de Cultura, Marta Alonso, ha destacat la importància de la col·laboració entre docents, autors, editorials, biblioteques i institucions en la tasca comuna de promoure la lectura.

Finalment, cal destacar que les gravacions de les trobades es pengen al canal de YouTube de la Biblioteca Valenciana a disposició de tots aquells que desitgin seguir-los, o que vulguin recordar-los.

Nota de premsa de la Biblioteca valenciana