1 any de blog de l’Associació de veïns la Vilavella

CARTA ALS MEUS AMICS

Estimats amics Joan Badenes, Joan Antoni Cavaller, Conxa Domingo, Juan Escrig, Nel·lo Navarro, Rubén Portalés, Joan Recatalà, Sebastià Roglà i Joan Antoni Vicent:
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Són aquestes unes lletres per mostrar-vos la meua admiració i respecte per la feina callada, pacient i amorosa que heu estat realitzant durant aquest primer any en el blog de l’associació de veïns de la Vilavella i per la vostra absoluta llibertat en la tria de continguts i nombre de col·laboracions que realitzeu: entreteniment, història, veïns, opinió, creació literària, fotografia, al capdavall tot allò que se’ns ha ocorregut, hem cregut oportú o ens han animat a indagar. Ho hem fet com millor hem sabut, amb ganes, una finestra que reba i aporte llum i ventilació a la llar on tots vivim.

Amb 40.000 visites   i més de dos cents  trenta-set articles ben variats, hem intentat aportar el nostre granet d’arena que omplira d’il·lusió la nostra gent, els veïns i veïnes de la nostra comunitat.
Aquests són també el motiu principal dels nostres escrits. Sense tots els nostres lectors amatents que promouen aquestes paraules i les expandeixen a les xarxes socials tampoc tindríem una raó suficient de continuar en aquesta tasca de petits gegants.

Tots els individus que conformem el poble podem evolucionar, eixir de la closca de l’ou que ens protegeix i on ens sentim blindats i projectar-nos cap als altres.  El creixement de l’ésser humà s’obté quan aprenem a escoltar, quan defensem la persona i valorem i critiquem els fets que possibiliten la infelicitat o tracte injust dels qui ens envolten. Una societat que no promou la compassió i permet el gaudi fonamentant-ho en el dolor i la burla dels altres, no mereix ser considerada. Preocupar-nos per l’altre, viure per l’altre, solucionar els problemes de l’altre, estar pendents que la dignitat del nostre veí haja de ser potenciada i respectada, aquest és el nostre combustible, l’energia per caminar.

Són temps aquests on tot es consumeix i sembla que la pressa i allò que pot donar rendiment econòmic, consideració social, fama i prestigi a curt termini són els nous ídols utilitzats per pontificar.

Nosaltres diem NO a aquestes actituds i comportaments.

Vàrem encetar aquest projecte perquè m’encoratjàreu, perquè regalàreu el vostre temps a canvi de no res. No ens preocupem amb dates i dades sobre si aquest projecte acabarà.

MENTRE RESPIREM, CAMINAREM. Nosaltres hem de fer el nostre camí, ser a la vora de qui demane, proposant models ètics i estètics de conducta social.

Tenim un deute amb les il·lusions dels nostres ciutadans i tot pot ser parlat, debatut, qüestionat: això, és clar, sempre que hi haja una actitud positiva i d’acostar els muscles.
El que som i serem al nostre poble és allò que nosaltres voldrem, amb capacitat d’escoltar els altres, amb capacitat d’acceptar crítiques i amb l’única pretensió d’estar al servei dels veïns.
Enhorabona sincera  a tots els qui heu fet possible aquesta finestra que omple de llum i d’aire pur els nostres dies. Enhorabona a tots els qui amagats rere una pantalla, tauleta o telèfon ens seguiu: no sou invisibles. I també agrair-vos que les nostres paraules les llegiu i puguen ser escoltades per un gran nombre de persones.

Persones és el que som, i volem, sense grans escarafalls, sumar, aportar i construir.

Endavant amics, TOT ESTÀ PER FER, CAR LA VIDA ES RENOVA CONSTANTMENT.

2 pensaments sobre “1 any de blog de l’Associació de veïns la Vilavella

  1. Leo con verdadero interés cada nueva entrada del blog y me da mucha alegría cuando veo que hay algo nuevo para leer.Me encantan todo lo que ponéis:los poemas,el comentario de fotos,los artículos históricos sobre nuestro querido y particular, a partes iguales, pueblo…Enhorabuerna a todos los que hacéis posible esta página y muchas gracias.

Els comentaris estan tancats.