Concert de l’Agrupació Musical Artística “Santa Cecilia” amb motiu del Dia Internacional de la Dona

IMG-20150210-WA0000

 

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que es cel.lebra arreu del món el 8 de Març, la Banda de Música de la Vilavella ha organitzat per al diumenge 1 de Març a les 18 h al saló d’actes de la Caixa Rural,  un concert per a commemorar aquesta diada, on mitjançant activitats cíviques, culturals i polítiques es recorda  la lluita de les dones per tal d’ aconseguir la plena igualtat amb l’home i es reivindiquen els seus drets humans i socials.

Aquest concert presenta una característica especial, la de retre homenatge a la dona  amb obres musicals de diferents compositors que tenen en comú la de tenir un nom de dona, María de Carlet, Pepita Creus, Ragón Falez, Maido, Marina, Laura,  Cristina, Dª Lola, Montse Arribas, Amparito Roca, configurant una proposta suggerent i original.

Què es commemora el dia 8 de març?,  Perquè és el Dia Internacional de la Dona ?

 8 MARÇAprofitem l’anunci d’aquest concert per a fer unes reflexions sobre el sentit d’aquesta jornada. Cal recordar que va ser en 1977 quan l’ ONU proclama el 8 de març com el dia dels drets de la dona, recordant totes les lluites  històriques dutes per diferents dones i col·lectius femenins amb la finalitat d’aconseguir la igualtat i superació de la discriminació per raons de gènere, així com indicar els objectius que encara els falta  aconseguir.

 Per aquest motiu aquesta és una jornada reivindicativa on les institucions internacionals i moviments femenins, reclamen la igualtat de drets entre l’home i la dona,  superar les discriminacions, i deixar de    considerar a les dones com el segon sexe. És per tant una jornada de contingut social i polític, i per  això no s’hauria trivialitzar ni banalitzar el seu sentit per interessos consumistes i comercials.

Encara que en la nostra societat durant les últimes dècades s’ha progressat molt, al gènere femení encara li queda un llarg trajecte en el seu camí emancipador. Si donem una ullada a les noticies que ens arriben del món, la dona és víctima de discriminacions, quan no d’agressions, el que es denomina violència de gènere, explotació sexual, matrimonis forçats, mutilació genital per motius religiosos, prostitució infantil, discriminació laboral i econòmica, maltractaments físics o psíquics en les relacions de parella, rol social secundari, etc, tot un ventall de situacions que indiquen que la dona encara està en situació de discriminació, en diferents graus segons tipus de societat, i  que tenen en comú que es considerada inferior, subalterna i tractada com una  propietat  de l’home.

Hem de felicitar a l’Agrupació Musical i Artística “ Santa Cecilia” de la Vilavella  per organitzar aquest acte cultural, per recordar i cel.lebrar que el 8 de març és el Dia Internacional de la Dona.

JOAN BADENES