Marxa de muntanya Sant Sebastià 2015

Una rua multicolor d’atletes i senderistes ha creuat un any més els carrers de la Vilavella i  les pistes i sendes de les nostres muntanyes en la XVª edició de la Marxa de Sant Sebastià.

IMG_0347

Reportatge fotogràfic de la marxa de muntanya ( clicar sobre la foto )

L’ afició a aquesta pràctica esportiva ha anat creixent els darrers anys, i actualment són molts els entusiastes que acudeixen a aquesta convocatòria atrets per la bellesa dels indrets de la Serra d’Espadà que respatllen el nostre poble. Enguany han participat uns 800 corredors, una xifra inferior a altres anys ja que al calendari hi ha programades moltes proves d’aquest tipus i minva la participació d’atletes capdavanters, però que continua sent una xifra important  que indica l’ importància d’aquesta marxa dintre del circuït provincial de curses de muntanya,  on és la primera prova de la temporada.

Plano Vilavella

Plano d’eixida (vermell) i entrada (groc) de la cursa

El treball  i dedicació des de fa quinze anys del club local d’atletisme  “ A 4 PELAT”  ha donat com a resultat la consolidació i èxit d’aquest event esportiu, una fita important en el calendari castellonenc de les curses de muntanya. L’organització d’aquest tipus d’activitat esportiva en la qual participa tanta gent requereix una eficient funcionament: inscripcions, intendència, suport tècnic i tecnologia, serveis de fisioterapia, etc., tot un engranatge  molt precís que necessita de la col.laboració del nostre ajuntament i de diferents patrocinadors.

Plano general (2)

Plano general de la cursa amb les fites més emblemàtiques

En la Marxa de Sant Sebastià s’observen dos tipus de participants, per una part els atletes que corren competint per superar marques pròpies  i per tal motiu ho fan amb ritme constant i intens, i els qui van a trot o caminant,  gaudint del paissatge i de l’experiència. Aquesta dual participació té cabuda en aquesta marxa-competició.

Aquest any ha tingut com a fet més destacat  que els participants han  fet front, a part de la duresa pròpia de les sendes de la serralada amb un desnivell de 600 metres, a les ratxes del fort vent que ha bufat durant tota la jornada i que en alguns trams frenava l’empeny dels corredors.

Jonnatan (1er 2015 )

Jonathan Roglà Alterman, guanyador absolut

Cal assenyalar que ha sigut la primera vegada que tant el campió absolut masculí com el femení son dos vilavellers. Jonathan Roglà Alterman ha sigut el primer classificat amb una marca de 1’21 h i Laia Cañes Badenes la primera fémina amb  el record de 1 h 37’ 58’’, un  indicador més  que els atletes de la Vilavella de les curses de muntanya son  un referent  pel seu alt nivell competitiu.

Laia ( primera 2015 )

Laia Cañes Badenes, guanyadora absoluta

 

Al caliu de les successives edicions de la Marxa de Sant Sebastià ha sorgit una gran afició al senderisme i des de la seua pràctica, amb l’augment de  l’exigència competitiva, ha eixit un bon grapat d’atletes vilavellers que destaquen en les diferents proves que es convoquen per les muntanyes de Castelló. Cal felicitar-los i animar-los: ENDAVANT.

 

 

 

 

 

Joan Badenes

Reportatge fotogràfic de Joan Antoni Vicent.