XV Marxa de muntanya “Sant Sebastià”

poster-2015-lavilavella-marxa

Quinze edicions d’un acte esportiu indiquen que ja és tot un clàssic i un referent per als esportistes aficionats a tal activitat. Això és el que ha aconseguit convertir-se la Marxa de Sant Sebastià que des d’ el seu inici l’any 2001, amb l’entrada del nou segle, any rere any ha anat augmentant en quantitat i qualitat, esdevenint una cita imprescindible per als amants de les carreres de muntanya i dels senderistes més agosarats. Enguany uns 800 participants, en altres edicions s’ ha arribat a 1.200,  completaran el recorregut que des de l’ inici en la plaça de la Vila i el seu final en la plaça de l’Estrella, passa pels llocs més emblemàtics del nostre terme i voltants: Camí de les Coves, el Terrer,  Racó de Montón, Font de Cabres, Barranc de Rius, l’ Ereta, pic de Font de Cabres, el Fenollar, la Murta, la Mallada, el Barranc Roget, Santa Bàrbara, i la Bassa dels Cavalls abans d’entrar al poble pel carrer Barranc. Un recorregut magestuós per la part més septentrional de la nostra Serra d’Espadà i que envolta el Puntal, uns indrets tan valuosos paisagísticament i botànica. En total un recorregut de quasi 20 km que satisfà a tot tipus de participants, tant els amateurs que cerquen arribar en les primeres posicions, com els que la fan a ritme de marxa, però tots tenint la mateixa preocupació d’aconseguir millorar les marques d’anys anteriors.

A  aquesta marxa de Sant Sebastià cal atribuir-li el mèrit de que, començant amb una organització humil i amb participants locals, ha anat creixent a cada any i d’ ella han sorgit una sèrie d’atletes  vilavellers que  avui en dia són reconeguts en el circuït de carreres de Muntanya i han arribat a ser campions: Ramón, Jonathan, Alejandro, etc. i la campiona autonòmica de marató 2014, Laia Cañes.

Des de l’associació de veïns recolzem aquest acte esportiu i social que dona promoció al nostre poble i assenyala el camí que cal mantindre, el de fer activitats esportives, culturals i cíviques que donen una bona imatge del nostre poble.

AdVV

Un pensament sobre “XV Marxa de muntanya “Sant Sebastià”

  1. Molt interessant l’activitat, ara bé l’esport ha de ser un gaudi i no tan sols una competició. Des del moment que una persona solament pensa en competir i guanyar (model de la meritocràcia liberal implantat en el pensament ja d’esquerres i quasi assumit) li augure un futur de metges.
    Almenys ha fet sol i quan he arribat al poble, el terratrèmol que desperta als veïns ja havia passat.
    Ha, ha, ha…

Els comentaris estan tancats.