DOS ESDEVENIMENTS ESPORTIUS SOLIDARIS.

Al caliu de les festes de nadal,  dies propicis per a sentir i manifestar solidaritat, es celebren dos actes esportius amb el denominador comú de que estàn organitzats a benifici dels xiquets refugiats sahrauís. Dissabte 27 es el torn de la carrera popular de la Sant Silvestre en la que tots els participants han d’aportar arròs, sucre i oli. És una carrera organitzada pel club d’atletisme local “A 4 PELAT” i està patrocinada pel Balneari de la Vilavella i l’Ajuntament, i  en la que podrán participar tots el que així ho consideren sense límit d’edat i condició i té un sentit, esportiu, divertit, nadalenc i familiar. El menjar arreplegat contribueix a omplir un camió d’aquest tipus de queviures  que organitza “l’Associació d’amistat amb el poble sahrauí” entre la Vilavella i la Vall i va directe als campaments de refugiats sahrauís de Tindouf ( sud-est d’Argelia),  d’on provenen dues veïnes nostres,  Xerifa i Minatu, les quals farán entrega del trofeus als guanyadors/eres.

Animeu-vos a participar,  sols, amb els amics i amigues, amb la parella o amb tota la família!CURSA SANT SILVESTRE

L’altre acte esportiu es celebrarà el dissabte 3 de gener. És  la tradicional jornada de futbol solidari que organitza el CF. la Vilavella (escola de futbol) juntament amb l’associació Smara. Enguany anem cap a la 8ª edició en la que es disputaran una sèrie de partits entre les diferents categories de l’escola de futbol, Querubins, Prebenjamins, Benjamins i Alevins del CF la Vilavella i les dels clubs UDE Vall d’Uixó i Benicató de Nules. Una jornada on l’important no és el resultat, sinó el propi sentit de la competició esportiva que no és un altre que demostrar que el futbol és solidari, en aquest cas  també amb els xiquets i xiquetes refugiats sahrauís. La finalitat és, com en el cas de la carrera de la Sant Silvestre vilavellera, arreplegar arròs,  sucre i oli, menjar bàsic dels refugiats saharauís, així com arreplagar uns diners mitjantçant una rifa per a finançar el seu transport.

Cal recordar una vegada més, que  la situació d’aquestes persones és una reponsabilitat de l’estat espanyol ja que en 1975 els va abandonar, iniciant el Marroc l’ocupació del seu territori i havent de refugiar-se en campaments al sud d’Argelia. Ara sobreviuen de la solidaritat internacional, però sobretot de la espanyola que manté una xarxa d’entitats solidàries amb el Sáhara i forts vincles afectius pels xiquets i xiquetes que vénen a l’estiu i pels que están estudiant acollits per famílies,  en el cas de la Vilavella de Minatu i Xerifa.

Una any més la Vilavella manifesta la seua vessant solidària a través de l’esport.

FUTBOL SOLIDARI EN NADAL-2- 2014

AdVV