EXPOSICIÓ DE FOTOGRAFIES CONCEPTUALS DE SAMPEDRO SÁNCHEZ EN LA VILAVELLA.

cartel imatge de la conceptualitatDivendres 19 a les 19 h. organitzat pe l’Ajuntament de la Vilavella, s’inaugura en el saló d’exposicions Fundació Bancaixa una exposició de fotografia conceptual de Simón Sampedro Sánchez (la Vall d’Uixó. 1969).  Aquest artista treballa en l’Ajuntament de la Vall d’Uixó com animador i informador Juvenil. Una característica de la seua personalitat és la seua aguda i fina ironia que li permet analitzar la realitat amb un sentit crític i divertit. Des d’aquesta vessant ell es defineix com a que té una part de vilaveller “ ja que des de menut bec aigua de la Font Calda de la Vilavella, i si el cos humà té un 60% d’aigua, doncs soc una mica vilaveller”. No serem nosaltres els qui li negarem tal honor.

Autodidacta creatiu utilitza el disseny gràfic,  essent la seua especialitat el cartellisme, sense desmerèixer la seua ampla experiència en tot tipus de suports informatius i publicitaris d’ àmbit social i cultural.  Altre mitja d’expressió que empra és el de la fotografia, fent servir aquest mitjà per a transmetre idees amb l’objectiu de divertir, provocar  i fer  reflexionar.

Ha participat en nombroses exposicions  de fotografia de caràcter col.lectiu; de forma individual ha realitzat:  “ 10 anys d’anonimat” 2005, “Fotoconceptes” 2009, i “Imatge  de la Conceptualitat” 2014, exposició que porta a la nostra localitat.

La fotografia conceptual fa referència al concepte, a la idea. Mostra imatges que sense descurar la tècnica, passen a ser un simple recurs estètic, ja que la idea constitueix el motiu principal d’expressió i on cada imatge ens convida a descobrir els seus múltiples missatges. Una interacció entre l’espectador, l’obra i l’autor.

Lectures en principi d’estil humorístic, a primera vista ens traslladen a crítiques socials, utilitzant objectes i elements quotidians, principals actors protagonistes de cada obra. La dificultat en crear aquestes imatges no està en la realització fotogràfica, sinó en la proposta, així com en combinar la ironia amb la crítica, convertint allò evident en quelcom inesperat que podem descobrir per nosaltres mateixos i que va a sorprendre’ns. Si la fotografia com a primer sentit cerca emocionar, la fotografia conceptual intenta provocar reflexions.

Aquesta exposició estarà oberta al públic els dies 19, 20, 21, 27 i 28 de desembre,  2 i 3 de gener, dins del programa d’activitats culturals de l’ajuntament de la Vilavella,  Nadal 2014 i ha estat organitzada a proposta de l’associació de veïns.

Les diferents imatges fotogràfiques d’aquesta exposició aniran publicant-se en aquest blog dintre de la secció Racó del Fotògraf. Les primeres  apareixen ja en aquesta entrada.

AdVV

01 - Idea
1. IDEA. Les idees naixen de l’home, no de les màquines.
02 - Mensajes
2. MISSATGES. No cal oblidar d’on venim.