CASA DE LA CULTURA MANUEL VICENT

                                       UNA LLAR PER A LA CULTURA

 

Escoles públiques (1905-1981)

Edifici de les Escoles Públiques de la Vilavella (1905-1981) Fotografia de Mª Pilar Vicent.

IMG_6211-001

Casa de la Cultura “Manuel Vicent” (2014) Fotografia de Joan A. Vicent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En el lloc on es trobava l’edifici de les antigues escoles del carrer Santa Bàrbara (1905-1981) es va construir l’any 1984 un nou edifici on s’ instal·là la Casa de la Cultura  amb la biblioteca i saló d’actes, a més d’ albergar el consultori mèdic fins l’ any 2001. Ara aquest edifici ha sigut rehabilitat adoptant un estil arquitectònic  contemporani,  més estètic i funcional , atractiu i acollidor.  Però el gran canvi, el més eminent, és el de que portarà el nom del nostre escriptor Manuel Vicent.

Amb motiu d’ anomenar la Casa de la Cultura amb el seu nom,  i de la  inauguració dimarts u  de Juliol,  amb la seua presència així com la de les autoritats locals i autonòmiques, cal expressar la lògica satisfacció per aquesta designació ja que representa un merescut homenatge del poble de la Vilavella a la figura de Manuel Vicent.IV Concurs Manuel Vicent (26gener2014)  (IMG_3432

 Un reconeixement institucional a la seua obra literària i periodística, molt admirada i reconeguda així com traduïda a diferents idiomes, però també per haver portat el nom de la Vilavella, no sols com a motiu literari en la seua obra, Contraparadís, Tramvia a la Malvarrosa, sinó perquè mantè també la preocupació i el compromís  pel progrés cultural i social del nostre poble. La publicació dels capítols de Contraparadís al blog de l’associació de veïns així ho posa de manifest.

Cal felicitar a Manuel  per aquest merescut homenatge i celebrar que el nostre Ajuntament li rendeixi per fí aquest reconeixement institucional.

AdVV