Josep Lluís Notari: cantautor

El nostre cantautor

     Josep Lluís Notari Lozano naix a la Vilavella. Creix entre aquest poble i la Vall d’ Uixó. Estudia Humanitats en la Universitat Jaume I de Castelló i s’especialitza en estudis sobre violència política i moviments socials.

    Entre 1996/1998 comença a fer les seues primeres cançons i els seus primers concerts a la comarca, en un País Valencià on els cantautors renaixen a poc a poc.

     Evidentment, la cançó protesta no és un moviment amb tanta força com en dècades arrere, però un grapat de franctiradors musicals que provenen de  dècades anteriors i una nova plèiade de cantautors creen un nou públic. Aquest públic prompte començà a congregar-se per tal d’escoltar històries on es veu reflectit al seu país; de nou, sonen cançons als aplecs musicals que renaixen   com a bolets.

    Durant la primera dècada del segle XXI el fenomen es converteix en una realitat i una demanda segura i complementària de la nova escena musical a les nostres terres. En aquest nou context Josep Lluís comença a fer el salt no sols als territoris de parla catalana, sinó que actua  arreu de l´ estat espanyol.

     El 2008/2009 és la presentació d’ aquest cantautor de Castelló en l’escena dels circuits de música en valencià, actuant en el recuperat Aplec de la Plana i en els actes del Correllengua. El següent  pas ve dona pel segon lloc aconseguit en el concurs musical del Rockpenat del 2009 i comparteix reconeixement amb  qui serà el grup més potent de rock en valencià, els Malnom.  Realitza  diverses actuacions,  Aplec del Baix Camp 2009, al Correllengua 2010 pel Priorat i en altres  municipis de Catalunya.

     L’any 2011arriba a la final del concurs Amplifica’t on el seu ressò ja començarà a estendre’s per tot el País Valencià. Entre el 2012/2013 es prepara el seu primer treball        “D´Espadà i altres Versos ”, disc enregistrat als estudis Metrònom de Castelló amb la producció artística i arranjaments d’Héctor Tirado i l’ajuda inestimable del  seu company de versos Pau Alabajos amb qui  ha col·laborat en la interpretació del tema “Itinerants”.

     El món de la cançó d’autor en què es troba Josep Lluís no solament és musical, sinó que està  lligat als moviments socials on les cançons  reflecteixen un compromís i una solidaritat amb temes tant  de l’esfera valenciana com dels moviments latinoamericans: Xile, Bolívia, Argentina, Cuba,  Mèxic, etc…

     La melangia de tot allò que resta per fer és la motivació d’aquest cantautor, que pretén despertar consciències; utilitza la historia i la quotidianitat per tal de fer veure a la joventut que encara queda molt per fer i que les fites de llibertat, igualtat social i solidaritat internacional són metes col·lectives.

Video oficial del disc “D’Espadà i altres versos”. Cançó  “Itinerants” amb Pau Alabajos.