Homenatge a Pasqual Naixes

II TORNEIG MEMÒRIA PASQUAL NAIXES SERRA 2013
Pasqual Naixes

ETERNAMENTE JOVE.

Eternamente jove serà sempre en la nostra memòria  el fill, l’amic, el veí i company Pasqual Naixes Serra amb qui, els ací presents, vàrem compartir temps de vida, il·lusions i tants projectes que foren truncats per la seua malaurada pèrdua.

Els humans evitem parlar de la mort, la considerem com aquella experiència on la buidor i la tristesa regnen. Però avui no serà així, car a nosaltres sempre ens restarà el consol del record. De fet un ésser que estimem, perviu en nosaltres: l’anomenem, se’ns presenta en múltiples ocasions, el citem, recuperen les seues gestes i, d’aquesta forma, la nostra existència absorbeix la seua energia, les vibracions que ens emocionaren en dies passats quan era amb tots nosaltres. Això és el que pretenem en aquest acte simbòlic on avui honorem  la seua memòria.

Aquest dia i en aquest II Torneig Memòria Pasqual Naixes Serra, (que desitgem es renove en successives convocatòries), volem retre-li un merescut homenatge pel que Pasqual suposà com a persona en l’àmbit de la competición esportiva.

Pasqual atresorava tots els valors que cal manifestar tant dintre com fora del terreny de joc: una persona responsable i respectada, amb una capacitat de treball i sacrifici, subjecte a una disciplina que tempera el caràcter i el modela; un jugador que esperonava i encoratjava els companys, que fomentava el treball en equip diluint-sé en el conjunt. Un jugador així cal tractar-lo com una referència als temps que corren i les generaciones futures creixeran coneixent la nostra pròpia història. Una història que esdevindrà millor i més autèntica si agafem models, com Pasqual, que ens marquen el camí en una sèrie de valors per als quals el temps no passa.

Que les nostres xiquetes i xiquets recorden Pasqual com aquell xaval que s’exigia al 100% abans de demanar als altres!

Qué els nostres xiquets i xiquetes el recorden com aquella persona que cercava una superació personal i de l’equip. Les victòries sempre són més sentides quan enalteixen el grup, l’equip, quan remarquen i fan gaudir la comunitat sencera.

Que el seu exemple prenga cos en tots nosaltres!